over

Ontstaan TheSassySquad.

TheSassySquad ontstond uit miekenstiev.wordpress.com en nog eerder uit een blogspot.be blog in 2005. En miekenstiev, dat zijn de ouders van drie helden. We moeten daar niet over zeveren, het concept miekenstiev heeft vijftien jaar bestaan en leeft nu apart en gescheiden, heeft een co-ouderschapsregeling, kan elkaar recht in de ogen kijken, wenst elkaar het beste toe en wil vooral drie helden kweken die geloven in zichzelf en in het leven.

Bij een uiteenvallen van miekenstiev viel ook de blog stil. Er kon immers niet meer voldaan worden aan de criteria waaraan elke post moest voldoen: (1) het moet geestig zijn; (2) de (schoon)moeder en de baas mogen het weten; (3) de zonen mogen er later niet mee in schande kunnen komen. Had ik toen geschreven wat er in hoofd, lijf en leden omging dan kreeg ik allicht het label ontoerekeningsvatbaar opgeplakt. Dus werd er niet geschreven.

Een hele tijd niet. En er werden ook geen blogs meer gelezen. Want al die mierzoetje verhaaltjes van leuke koppels met leuke kindjes die alleen maar leuke dingen doen: dat ging even het empathisch vermogen te boven.

Maar het bloed -en vooral de inkt- kruipt waar het niet gaan kan en er werd terug geschreven. In boekjes, op briefjes, in mijn hoofd. Vertelsels. Gedachten. Hele chats vol. En dat ik maar weer eens moest beginnen schrijven, ondanks het feit dat ik mezelf met regelmatige tussenpozen een saai single wijf kan vinden afgewisseld met momenten dat het topwijf in me onstuitbaar haar krachten tentoon spreidt. Saaiheid en topwijverigheid in één. Op deze webstek dus vanaf nu een finest selection.

The Sassy Squad bestaat uit:

 • Held1 – °2006. Wijsneus. Tekenaar. Architect. Nagelbijter. Gevoelig. Moppentapper. Attent. Selectief doof en blind. Voetballer. Knuffelbeest. Grote broer. Kuifje. Boekenwurm. Danser. Gespierd.
 • Held2 – °2008. Droge humor. Kan niet tegen zijn verlies. Meer rad van tong dan zijn moeder. Whatever-als-het-hem-uitkomt. Voetballer. Muzikant. Drummer. Wijsneus. Doorzetter. Plantrekker. Groter broer. Kleine broer.
 • Held3 – °2012. Altijd het slachtoffer. Altijd de grote keppe. Blonde krullenbol. Knuffelbeer. Bloemetjes. Verleider. Danser. Meisjesmagneet voor de broers. Mannenafstoter voor de moeder (“Goh, drie kinders, dat is toch teveel hoor”)
 • Miss Joplin – de prinses – °vorige eeuw ergens. Fan van Janis Joplin en de bijhorende bands – een seventies meisje, klein van gestalte, groots van dromen. Werkt voltijds en nog wat dingen erbij. Balanceert al dan niet elegant tussen carrière, kinderen en zichzelf. Leest. Zingt in de auto. Gin-tonic & wijn. Loopt soms als een rood aangelopen nijlpaard door de velden. Staat andere keren elegant achter de crosstrainer naar House of Cards en OITNB te kijken. Mag geen lenzen meer dragen. Nooit vanzelevenniemeer. Glazuurt het leven met een laagje sarcasme. Kan bleiten bij een gedicht, een foto, een schilderij, dans. Kritisch voor zichzelf en (soms veel te) mild voor een ander. Enthousiast. Kan mensen enorm graag zien. Kan daardoor ook enorm ontgoocheld zijn. Ziet eruit als een blonde stoot met strakke buik en dito billen, een goedgevulde C-cup en een zwoele oogopslag. Not.

Dit is natuurlijk allemaal ontzettend hard verzonnen. De inhoud van dit blogje en alle berichten hierop gepost zijn volledig uit de duim gezogen, bij de haren gerukt, uitermate irreëel, virtueel en fantasmatisch. Voor uw welzijn en dat van TheSassySquad

Advertentie

2 gedachtes over “over

 1. Beste,
  ik lees hier juist op jullie site, dat jullie onthaalmoeder stopt eind dit jaar. Zijn jullie toevallig opzoek naar een andere onthaalmoeder?
  Anders ik ben een startende onthaalmoeder na de kerstvakantie.
  Ik heb gerust nog een plaatsje om jullie kindje met veel plezier op te vangen. Beetje over mezelf: Ik woon te Avelgem, opvang gebeurt op het thuisadres. Ik ben 23jaar. Ik heb 3jaar leiding gegeven in scouts van Tiegem, aan de kleinsten. Heb al veel gaan thuiswachten. Heb ook al een 2tal jaar geholpen bij mijn schoonma die ook onthaalmoeder was. Dus omgaan met kleintjes zit wel in mijn bloed. Heb je nog vragen of ben je geïntereseerd, dan mag je me gerust mailen of bellen.
  e-mail: stefanievaneeckhout@hotmail.com
  tel. 056/71.12.00 of 0477/763.984

  Hopelijk tot gauw.
  Mvg,
  Stefanie Van Eeckhout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s