Van die keer dat er snot was

Veel snot. Hooikoorts dus, en dat wordt erger met de jaren.

Moeder heeft het zitten en de jongste heeft het zitten. Dus, lieverds en mindere lieverds allemaal: ik ben niet ongeïnteresseerd, ik ben niet boos, ik ben niet arrogant: ’t is hooikoorts-time!

Wat betekent: ik zie u door de spleetjes van mijn ogen, ik hoor uw stem op zachte en gedempte wijze en ik praat zelf alsof ik al jaren onder een rood licht in een doorrookt café zit. Als ik plots begin te snuffelen dan is dat niet omdat ik mijn dierlijke instincten niet meer kan bedwingen, maar omdat ik mijn zakdoek niet vlug genoeg kan vinden. U mag gerust zeggen dat ik er mottig uitzie, ik zie dat als een bevestiging van mijn lijden. U mag ook zeggen dat ik er goed uitzie, maar vanaf dan weet ik dat u wel eens zou durven liegen.

Kortom: Fries en ik vechten hier om de zakdoeken. ’t Is erger dan vorig jaar en wellicht minder erg dan volgend jaar, tenzij u hier nu meteen een remedie kan voorstellen. Homeopathische oplossingen mogen achterwege blijven, wegens al veel geprobeerd en niets geholpen. Keiharde medicijnen willen wij! Shoot!

Advertentie

4 gedachtes over “Van die keer dat er snot was

  1. Ik ben ook zo’n lijder !! Al begint het bij normaal gezien pas over een paar weken, de grassen zijn hier de boosdoener (maar ik voel toch al een beginnetje …). Vreselijk is het !! En iemand die er geen last van heeft, kan er zich niets bij voorstellen. Het is vooral zo vermoeiend, dat eeuwige snuiten, ik heb al meer dan eens gewoon proppen in m’n neus gestoken, omdat ik het snuiten zoooo moe was … Medicijnen, ’t is een moeilijke kwestie. Veel reclames, maar weinig soelaas, ’t is al wat ik kan zeggen. Het enige wat hier enigszins de boel onder controle houdt is Zyrtec, zeer strikt genomen : een halfje ’s morgens en een halfje ’s avonds (een hele probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen, want ik word er enorm slaperig van), geen enkele overslaan en beginnen wanneer je nog geen last hebt, iets op voorhand dus. Ik ben vanmorgen gestart, want ik voel het komen. Ik leef met je mee hoor !! En zo zielig dat Fries dat nu ook al heeft, ocharme !!! Courage !!

  2. Hey
    Hooikoorts, ik kan er ook van meepraten. Zondag en gisteren was het erg, vandaag beter…
    Ik neem Aerius, ik mag er drie per dag nemen bij erge dagen, maar probeer het ook zo veel mogelijk uit te stellen natuurlijk. Met als gevolg dat ik zondag echt moe was van al dat genies, gesnuit, gekuch, getraan, … Maar ik moet wel zeggen dat het goed helpt, dat pilletje. Ik heb er al veel geprobeerd en dat is de beste!
    Alleszins veel courage met al die snuitzakdoeken… en hopelijk verbetert het wat.

  3. Ik neem allergo rhinathiol, al leek dat gisteren ook niet te helpen. Ik word meest geplaagd door jeuk in mijn oren, keel en neus. Maar gisteren vlogen de zakdoeken erdoor. Binnen blijven, zelfs met dit mooie weer, lijkt de enige oplossing. Helaas…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s