kleine diego

Kleine Diego (de roepnaam van onze ongeboren spruit) is nog niet op de wereld gezet of hij bezorgt ons al kopzorgen. Op 12 weken moest er een nekplooimeting gebeuren, en waar de dokter ons bij Benne direct verzekerde dat het er allemaal goed uitzag en er geen ‘dikkenek’ te zien was, was dat nu niet het geval. Ook was de echo bijzonder uitgebreid, en dat had dus ook een reden. Wellicht voelde de dokter toen al nattigheid en het was geen vruchtwater…

En zo werd het moederlijke voorgevoel al wakker, en het bleef wakker. Ook toen er maar geen antwoord kwam van het secretariaat op de e-mail. Ook toen er al een week voorbij was. Ook toen we deze morgen werden opgebeld door een collega-gyne (de onze is in verlof) met de melding dat er een verhoogd risico is op een mongooltje, en dat we een vruchtwaterpunctie kunnen laten doen in Gent of Leuven. Kleine Diego heeft ons dus goed te pakken en zorgt er nu al voor dat hij (of zij) toch de komende weken in het middelpunt van de belangstelling staat, en niet grote broer Benne.

De vruchtwaterpunctie kunnen we laten uitvoeren over twee weken, in Gent of Leuven (maken we ook weer eens mee), en dan zien we wel.

Het kan niet altijd een zorgeloze zwangerschap zijn, af en toe eens beseffen hoe kwetsbaar het leven is maakt een mens nog meer dankbaar voor het goede dat we al gekregen hebben. Misschien moeten we dit maar doorsturen naar de Bond Zonder Naam 🙂 …

Advertentie

7 gedachtes over “kleine diego

 1. Lieve Diego of diegatje,

  Je hebt ons wel doen schrikken deze morgen. Weet je nog enkele maanden geleden met je neefje Stan, we waren ook pessimist en het is allemaal goed gekomen. Awel klein prutske van ons, met jou zal het ook vals alarm zijn, oma voelt dat. Groei maar lekker verder bij je mama, en wij zorgen wel voor wat tijdverdrijf de komende weken voor je mama en papa.
  Groetjes van oma en opa en een dikke knuffel, zie je graag.

 2. Het wachten op resultaten kan ferm aan je vreten, maar keep on smiling tussendoor hé. Positieve vibes doorsturen naar da boeleke en da komt zeker goed zoals oma en opa zeggen 🙂
  ’t wordt vast en zeker weer zo’n enorme schattebout.
  Dikke kus van Ben, Elz en petit Landèr

 3. Hoi diego,en niet diegatje
  en dat het vals alarm was weten we sedert vandaag. Die dokter zal een slechte dag gehad hebben. Jij een gezonde jongen die helemaal op zijn grote broer zal lijken. Wij kijken er naar uit en zijn mee in blijde verwachting.Tot over enkele maanden, dan zal ik u ne keer goed vast pakken. Groetjes je oma

 4. Hei kleine Diego, nog maar zo groot en reeds alle hens aan dek roepen. Dat belooft!
  We zijn blij dat ze er in Leuven meer van kennen dan bij de boeren in Waregem. Grote broer kijkt al uit naar jou. Hij oefent reeds zijn babysittershart bij neef Stan. We moeten zeggen dat hij dat goed doet. Nog enkele maandjes oefenen en dan mag hij dat met jou doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s