Gustje

Oma en opa Konijn zullen gauw een andere naam krijgen van Benne. Want Gustje, het konijntje van ‘konkeKlaas’ en ‘tantSjalotte’, residerend bij oma en opa, verwisselt vandaag het tijdelijke met het eeuwige. ’t Zwart klein hyperkinetisch konijn was al een tijdje niet meer zo actief en werd zieker en zieker. Gelukkig kan je dan beslissen om zo’n beestje dat niet langer te moeten aandoen.

Benne heeft dat nog niet door. Voor hem zal Gustje straks weg zijn, en hij beseft nog niet dat er twee categorieën ‘weg’ zijn: het ‘verstoppertjes-weg’, dat met een luide kiekeboe weer tevoorschijn komt en het ‘grote-mensen-weg’, waarbij je hoopt op een luide kiekeboe, maar weet dat die er nooit gaat komen. En als het om ‘grote-mensen-en-beestjes-weg’ gaat, de stelling dat men nooit nog een dier in huis wil hebben wegens te pijnlijk als je er afscheid van moet nemen.

Als onze honden (nu 5 en 4,5 jaar oud) ‘weg’ zullen zijn, zal Benne wel al ouder zijn, en misschien snapt hij het dan wel al wat meer. Met alle gevolgen vandien. En wellicht het gezeur om een nieuwe hond?

Gust, stamp ze daar!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s