er zijn grenzen aan relativeringsvermogen

Deze middag, net gedaan met eten. Ik heb vier gemiste oproepen. En een bericht: “Bel me”, en een voicemail waar niets ingesproken is. Allemaal van de echtgenoot. We bewaren onze cool: effe terugbellen denk je dan. Echtgenoot neemt na vijf keer nog niet op, dan maar naar schoonmama’s gsm bellen (de kindjes waren daar vandaag): drie keer gebeld, niemand neemt op. Dan naar de vaste telefoon van de schoonouders: bezettoon.
Vreemd denk je dan. Zeker als je twee grootouders hebt die jou een paar keer de daver op het lijf hebben gejaagd met “t gaat heel slecht”-berichten.
Bellen naar mijn moeder: “Ah nee, er is niets aan de hand, waarom? Oei, wat scheelt er? Dat je het ook niet weet? Amai nu ben ik ook ongerust. Bel van zodra je iets meer weet.”
Hypothese twee: er scheelt iets met de kinderen, de echtgenoot of de schoonouders. Een gapende wonde in het hoofd van net over de salontafel te vallen, drie tanden eruit en voor de rest van je leven een prothese, neus gebroken, … ’t was weer allemaal mogelijk.
Tot de echtgenoot belt: Geen goed nieuws.
Slik.
Hij staat vast in Avelgem, er scheelt iets.
Slik slik.
Met de auto.
Miljaar, man, onnozelaar! Is het dat maar? Vreugdedansje! Er scheelt iets met de auto, joepie, viert ende feest alom! ’t Is maar de auto. Die is kapot, en nog niet zo’n beetje. Wellicht rijp voor de schroothoop. Zomaar ineens kapot gegaan. Who cares voor een domme auto?
Ik op dat moment niet.
Nu wel al een beetje. ’t Is toch verdomd gemakkelijk zo’n tweede auto. Zeker als je in zo’n godvergeten parochie woont als waar wij onze lucht mogen in- en uitademen. Zeker als je niet direct weer een auto kan en wil kopen omdat er andere kosten aan je stulpje zijn.
Mijn gedacht? De boel verkopen, in een commune gaan leven, ’s ochtends de zonnegroet leren brengen en ’s nachts in een tentje slapen. Liefst dicht bij een stad, zodat een mens nog eens iets kan doen.

Advertentie

Een gedachte over “er zijn grenzen aan relativeringsvermogen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s