Bennes schooltaal

Benne gaat een week naar school. En wat hebben we al geleerd?

– heel veel liedjes en melodietjes, meneer is zowaar een halve musicalster aan het worden

– hij kan roepen als de beste. Met 24 peuters/kleuters in zijn klas zal hij wel niet anders kunnen dan roepen, maar als hij om zeven uur ’s morgens als een halve commandant zijn moeder gebiedt een BOTERHAM te SMEREN met VEEL CHOCO, dan vraag je toch af waarom hij roepen zo fijn vindt.

– hij kan zijn jas aandoen. Eerst wordt met die jas de halve vloer gedweild, dan wordt de jas tot stilstand gebracht met de kap richting Benne om vervolgens een ware strijd te beginnen om die jas toch maar op de juiste manier rond dat lijfje te krijgen. En het lukt.

– hij drinkt graag appels met Sien. Je zou je afvragen wie die Sien is. Sien drinkt ook graag appels, meer nog: ze is er een deel van. Eigenlijk wil die kleine vent gewoon zeggen dat hij graag appelsiensap drinkt. Of fruitsap, dat maakt het wat eenvoudiger.

– hij kan op zijn vingers tellen tot drie, hij beweert bij hoog en laag dat hij zelf al drie jaar is (waarschijnlijk omdat twee-en-een-half te moeilijk is om uit te spreken), hij slaapt tegenwoordig beter en beter, en: hij gaat graag naar school. Een doorgaans goed geïnformeerde bron (papa) wist de mama te vertellen dat Benne gisteren wel heel enthousiast was toen ze de straat inreden waar de school gelegen is. “Joepie, we zijn er!” zei de kleine vent. Met de rugzak host de kleine Benne naar school, zwaait al veel te vroeg naar zijn papa en gaat alleen die grote speelplaats op. En dan roep hij wellicht GOEIEMORGEN! om aan iedereen duidelijk te maken dat SuperBenne gearriveerd is.

Advertentie

5 gedachtes over “Bennes schooltaal

 1. Dag Benne,
  je ouders vragen zich af wie die Sien is?
  Wel, dat ben ik!
  Ik ben de zus van Wies (door mama en papa wel bekend)
  Drinkt nog maar veel appels met mij, want dat is heel lekker!
  En als je ooit eens appels met Sien mét Sien wil drinken mag je altijd eens langskomen!

  Groetjes,
  Sien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s