het 10-stappen-dorp-integratieplan

Hoe integreer je je in je dorp? Zien en gezien worden, vooral dat laatste, en dat door belangrijke doelgroepen als buren en ambtenaren. Een mogelijke piste is de volgende:

 1. Rij je oprit achterwaarts af (traag, in stijl) en vergewis je ervan dat je postbode er zo meteen aankomt (was ik wel vergeten). Zorg dat de postbode je niet ziet, anders is het spel om zeep. Doelgroep: postbodes en argeloze voorbijgangers.
 2. Laat de postbode op je inrijden in volle ochtendspits, zorg dat hij valt, net niet op de weg, en dat zijn post spectaculair in het rond vliegt. Doelgroep: de buren en voorbijrazende auto’s.
 3. Stap theatraal uit je auto, roep de hele tijd ‘sorry’, ga als een echte heldin de straat op en verzamel de post van de postbode. Help de postbode recht, zet zijn scooterke aan de kant. Doelgroep: zie 2.
 4. Start met het invullen van je Europees Aanrijdingsformulier. Als goede burger die intussen haar nuchterheid heeft teruggevonden hou je het hoofd koel terwijl de postbode nog in halve shock verkeert. Doelgroep: indruk maken op diegene aan wie je het verhaal straks zal vertellen.
 5. Laat de postbode naar zijn werk bellen met het resultaat dat je naar het postkantoor moet om daar alles in te vullen. Daar hebben ze immers de juiste papieren. Doelgroep: de mensen van het postkantoor, altijd handig als je d’er eentje kent.
 6. Ga naar het postkantoor om daar meteen mee te gaan met twee politiemeneren. Doelgroep: de politie, uw beste vriend.
 7. Laat de politie een pv opstellen, laat je niet afschrikken door woorden als ‘parket’, ‘voorkomen’, ‘politierechter’, ‘boete’, ‘ademtest’, ‘verzekeringsspecialisten’. Blijf vriendelijk en rustig. Doelgroep: de politie en alle mensen daar in het kantoor aanwezig heel duidelijk maken dat jij toch wel nog altijd de coolste van de twee betrokkenen bent.
 8. Ga terug naar buiten, begin daar een half potje te bleiten terwijl je naar je moeder belt. Doelgroep: de voorbijgangers die van en naar centrum Deerlijk rijden.
 9. Ga terug naar huis, neem foto’s van de auto, de plaats van het ongeval, steek de straat over en neem een portretfoto van de oprit om toch maar te benadrukken hoe smal die wel is. Doe dat rond 10 uur ’s morgens. Doelgroep: veel buren die van de winkel terugkomen. Doe bij hen je verhaal.
 10. Stap in je auto, rij naar je werk, probeer die trillende onderlip in bedwang te houden en hang vervolgens de stoere uit op je werk.

Nu kennen ze me hier wel denk ik. En daarvoor moest ik niet eens in het koor of een vrouwenwandelclub gaan. Nah.

Advertentie

3 gedachtes over “het 10-stappen-dorp-integratieplan

 1. Pingback: powlitsie « miekenstiev – groot en klein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s