vuurwerk

Vroeger mooi, nu enorm ergerlijk.

En laten we nu net in zo’n gehucht wonen waar er bij de kleinste ommegang, wijkfeesten, plaatselijke kampioen, opening nieuw frietkot, huldiging Jeanne en René, … al direct vuurwerk georganiseerd moet worden.

Laat ons dan ook nog eens omgeven zijn door Heestert, Zwevegem, Deerlijk, Vichte, en wie weet wat nog boven en onder ons ligt, en waar ze ook een plaatselijke vuurwerkspecialist hebben.

En laten we nu net nog eens twee honden hebben voor wie dat vuurwerk echt als vuur-werk in de oren klinkt. En buren met honden. En buren met kleine kindjes. En dan gaan buiten in de tuinen de lichtjes aan, en worden er kindjes en hondjes gesust, worden er beentjes gegooid en tutjes gegeven. Worden er vensters extra dicht gedaan, denkt men na over hoeveel een extra isolatie zou kosten, denkt men zaken als “hopelijk schiet alles in brand, of raken jullie iets kwijt, of loopt iemand met het vuurwerk weg, of …” Maar liefst zonder al te veel zware gewonden, want zo menslievend zijn we nu ook wel weer. Onze honden op dat moment iets minder. Vraag is of die veel hebben aan voorschrift 14  (houd uw dieren op een veilige plaats). Vraag is ook: hoe zit het met voorschrift 7 (geen alcohol voor en tijdens het afschieten…). Kwestie van even de ouwe zeur uit te hangen…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s