zwangerschapseconomie

Zwangerschappen en werkgevers: soms zit het goed, soms zal het nooit iets worden. Ik heb al twee keer het geluk gehad dat het goed zat. Maar er zijn andere situaties. Waar zwangerschappen ook goed bij passen zijn interimjobs, en pas afgestudeerde pedagogen, in Katho Tielt. Daar zijn er maar liefst 10 (of 11 intussen) bevallingen gepland tussen begin januari en maart/april. En bijna allemaal bij leerkrachten pedagogiek en/of psychologie. Om het grote tekort op te vangen zijn er dus enkele (3 of 4) pedagogen voltijds in dienst genomen met als enige taak: het vervangen van de zwangere pedagogen/psychologen. Ze mogen zich nu al opwarmen, temidden van de permanente modeshow voor zwangerschapskledij. Maar ik denk dat ze er niet mee zitten, tenslotte is het toch een mooie kans. Leve al wie zwanger is! En leve ook de mensen die ze willen/kunnen vervangen! En misschien dat de grote baas erc toch volgend jaar de voorkeur zal aan geven om enkele mannen aan te werven?

Hierbij nog enkele late felicitaties: proficiat Lindsay en Jelle met de kleine spruit op komst. Ik herinner me nog altijd hoe ik me voelde bij het telefoontje: warm, zo blij, zo tevreden dat de wereld toch nog niet helemaal vierkant draait. Offiële gok: een meisje, het langverwachte viergeslacht komt eraan.

Ook een grote hoera voor Sofie en Daan met het eerste ‘spookje’, verwacht in mei. Officiële gok: een meisje, al was het maar om het evenwicht met al die jongens die de laatste tijd werden geboren te herstellen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s