kapperstaal

benne met kort haar

Zaterdag is Benne naar de kapper geweest. En heeft daar een showtje gegeven waar we geld hadden kunnen voor vragen. Zijn haren waren nog nooit geknipt, in zijn hele jonge leventje. Wel is zijn bol al eens in aanraking gekomen met de tondeuse. Op een blauwe of groene woensdagnamiddag zat Benne met zijn vader in Desselgem en daar werd besloten om zijn haren wat bij te ‘scheren’ met de tondeuse. Kleine Benne vond het allemaal best te doen en ’s avonds kreeg mama een envelopje met de eerste lokjes van haar zoon. De lengte van de lokjes wees erop dat er voor een bijzonder korte coupe was gekozen. Kleine Benne lag echter al te slapen en het duurde tot de volgende morgen om mama te laten zien hoe een baby-broske eruit ziet. Reactie: “Goh, ’t is wel kort hé…”

En dan zaterdag: voor het eerst naar de kapper. In een eche kapperstoel, show gegeven voor de hele zaak, met een zekere air bekeek Benne zijn spiegelbeeld en de bewegende schaar. Gevraagd: “Een beetje korter aan de oren en zeker achteraan, dat zijn nekhaar wat weg is.” Gekregen: een beetje korter aan de oren, en aan het voorhoofd (zijn kuifje is verdwenen) en opgesneden langs achter. Hij kan dus direct solliciteren als zanger bij een boysband. Hij ziet er wel heel anders uit, en op één of andere manier gedraagt hij zich ook anders. Daarvan is de nieuwe lichting foto’s het bewijs.

Enfin: beide ouders hebben nu eens hun gedacht kunnen doen en bij allebei was het resultaat niet echt je dat. Misschien kunnen we Benne de volgende keer al laten kiezen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s