opa Fries

blog01.jpgFries lijkt op zijn opa’s, het ventje is redelijk kaal aan het worden. Daar gaan die mooie bruine haren… Enkel een randje aan de zijkanten en de achterkant bewijst hoe mooi bruin zijn goddelijke lokken waren bij de geboorte. Bij zijn eigen feest zal Friesje er dus uitzien als een gerimpeld oud mannetje. En nu is het afwachten wat er terugkomt: blonde haren of bruine haren. Favoriet: bruine haren met die mooie blauwe ogen van hem. We hebben tenslotte al een blond geval dat zich dartel een weg door het leven baant en dit op alle mogelijke manieren: omhoog (kruipt al zelf in zijn eetstoel), omlaag (vallen, zucht), vooruit, achteruit, zijwaarts (met de benenwagen, met de fiets, al kruipend of al sluipend). Grote broer Benne heeft energie voor tien, wil tegenwoordig pas om negen uur ’s avonds vertrekken naar dromenland, en geen enkele kabouter (Plop, Kwebbel, Klus, de hele santenboetiek) die daar iets zal kunnen aan veranderen. Om zijn energie wat te minderen laten we hem kuisen, de ramen lappen, de vloer stofzuigen en daarna schuren, de muren schilderen. Enfin, alles wat onder de noemer kinderarbeid valt laten we hem doen. Maar hij is eerst begonnen!

blog02.jpgTrouwens, Bumba… da’s iets voor baby’s. Benne is daar al te groot voor, hij schudt heftig met zijn hoofd als we vragen of hij een filmpje van Bumba wil zien. Mema (Mega Mindy), Piepiaat (Piet Piraat) en Kapop (Kabouter Plop): da’s pas cool! Ook een grote favoriet: Kami (vrachtwagen), maar omdat iemand ooit eens ‘camion’ moet gezegd hebben heeft Benne natuurlijk gretig dat woordje opgepikt. We zullen moeten beginnen opletten met wat we zeggen willen we van onze zoon een welsprekende en ‘beschaafde’ peuter maken…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s