spuit en potje

Fries heeft vandaag zijn eerste 2 spuiten gehad. Onze lieve stoere vent. Hij huilde, ja, maar niet lang. Eenmaal hij in mama’s armen lag was het ergste leed geleden. Het ventje groeit als kool, kirt, lacht, vertelt, maakt ontzettend vertederende geluidjes, … Het kan alleen maar fijner worden! Intussen heeft meneer ook al zijn eerste ‘betterfood’ achter de kiezen. De honger was ’s avonds zo groot dat hij niet meer toekwam met wat hij kreeg. Dan maar op aanraden van de kinderarts een betterfood met water geprobeerd. En jawel hoor, kleine Fries lag te smikkelen dat het een lieve lust was. Benne natuurlijk heel nieuwsgierig naar wat in Fries’ potje zat. De lepel erin, smurrie in de mond en even vlug de smurrie uit de mond. Hij begon zelfs met zijn vingers alles van zijn tong te schrapen. Kan slecht smaken, zo’n koek in water, eens je de geneugten van groenten, aardappelen en vlees hebt ontdekt.

plopsa_maart08-009.jpgEn Benne heeft een nieuwe hobby: op het potje zitten. We trainen niet bewust, hij vraagt er zelf om. Hij zit graag op dat potje en af en toe heeft hij het al door wanneer hij om dat potje moet roepen. Al twee keer deze week kon onze lieve kleine grote vent op voorhand naar zijn potje lopen om daar met veel gejodel en plezier zijn mooiste kadootjes in te deponeren. En met zijn nieuwe jeansvest ziet hij er zo klaar uit om naar school te gaan. ’n Echt minimensje.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s