verlangen naar verlof

Als een mens die hele waslijst aan klusjes ziet hangen, zou die ernaar verlangen om verlof te hebben. Of net niet. Verlof dit jaar zal zich opnieuw beperken tot 1 week, dat komt ervan als je net voor de grote vakantie terugkeert naar je vorige werkgever. Soit: de klusjes. Sommige kunnen echt niet meer uitgesteld worden tot aan het pensioen, andere hadden we graag laten doen, maar omdat vadertje staat ons per sé wat geld moest aftroggelen in plaats van bijgeven (die verdomde uitkeringen ook bij het bevallingsverlof) zullen we dus moeten roeien met alle riemen en bretellen die we hebben. Voor wie zich ooit op een lamlendige dag geroepen voelt om een daad van barmhartigheid te stellen: u kan kiezen uit volgende acties:

– vensters en deuren oliën vooraan en achteraan (mag eventueel ook nog in de zomer van 2009)

– achterdeur herstellen en er opnieuw aanhangen

– tuinhuis oliën

– tuin (onkruid, steentjes, paadje, planten, gras zaaien. Zou er geen programma ‘Mijn tuin’ bestaan? Diegene met het meeste evolutie op het einde van het programma wint de kostprijs van zijn tuin terug…)

– wc schilderen (niet de wc zelf, maar de muren van dit gezellige kamertje)

– garage kuisen

– oprit reinigen en onkruid wegdoen

– verfretouches, het aantal strepen op de muren van Benne en zijn traktor zijn intussen al niet meer te tellen.

– foto’s in albums/dozen/… sorteren

En dan hebben we de kostelijke zaken (nieuwe poorten, laminaat boven, schilderen boven, …) nog niet eens in onze lijst gezet. Want eerst moeten we de lotto winnen. Wat ook al heel moeilijk zal zijn aangezien we dat niet spelen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s