peuter aan de drank

Benne kijkt graag in de koelkast, hij haalt er met veel schwung zijn eigenste fles (suikervrije) grenadine uit, zoekt de doos melk en vooral: zoekt de chocolaatjes. Gisteren besloot hij over te gaan tot een grondige inspectie van de inhoud van dat ding vol lekkers en kwam uit op de onderste bak aan de deur: de dranken. Volle melk voor Benne, magere melk voor mama, cola voor papa, fruitsap en iets in een fles met een toch wel heel losse dop. Mama was bezig met Fries en kon Benne niet uitleggen wat dat goedje wel zou kunnen zijn. Een luide en duidelijke ‘neen’ was er dus niet. Het signaal voor Benne om dat uit te proberen. Resultaat: mama komt terug in de keuken, Benne wijst met een beteuterd gezicht naar de fles, komt aan zijn mond en zeg heel zielig: ‘piek…piek’. Het smaakte hem dus niet zo, die witte wijn.

Advertentie

2 gedachtes over “peuter aan de drank

  1. Met dit te lezen, kan ik de uitnodiging voor Bennes verjaardagsfeestje volledig ontcijferen! De omschrijvingen in zijn peutertaaltje, van al dat lekkers dat we die dag in onze mond zullen mogen proppen, waren me allemaal duidelijk. Behalve dan van die “piek”. Misschien ligt het aan mij, aangezien ik meer een smuller ben dan een drinker!!! Maar als hij de smaakpapillen van zijn mama meegekregen heeft, zal hij later op gepaste momenten kunnen genieten van een glaasje wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s