crisis

Zondag 20 juli:

Zeer fijne BBQ bij meer dan zwangere Elz en haar rijbewijsloze vent Ben. Fries heeft warm, thermometer geeft 39.9° C aan. Crisis. In allerijl richting spoed naar Waregem. Bang om uitgelachen te worden (“Maar madammeke, als elk kind met een beetje koorts hier zou moeten komen dan was dit geen ziekenhuis meer”, en nog zo van dit uitspraken). Gelukkig was dat niet het geval, een heel lieve verpleegster, een rustige dokter en een blèrende baby. Met minder koorts, dat wel. Die suppo deed zijn werk. Het zullen de tandjes wel zijn, maar Fries heeft normaal een temperatuur van 36.5°C, vier graden hoger is toch wel veel voor een paar tandjes. Tenzij het een heel gebit is. Of gewoon een virus (ja, steek het maar weer op die virussen, makkelijk, die zie je toch niet). Of gewoon koortsig. Kan ook. Hup, terug naar huis. Daar haalt hij om zes uur ’s avonds de piek van 40.3°C. Leve de Junifen!

Koorts daalt, Fries blijft zuchten, kreunen, wroeten. ’s Nachts: vier keer wakker, hard wenend. Beetje weg en weer wiegen en terug in slaap gedommeld.

Maandag 21 juli:

Baby Fries is beter, blij, rustig, heeft slechts 36.1°C. Normale temperatuur dus. Goed zo! Na twee uur: 38.7, nog een uur erna 39.3. Tot hij aan 39.7 komt. En terug zuchten, en kreunen, en zo zielig kijken dat zelfs een verwaarloosde hond het niet kan nadoen. Nu zit hij in bed, met 39.2. Afwachten wat dat geeft. Dat hartje klopt zo hard, dat buikje gaat zo snel op een neer. Dat ventje is zo ziek en mag morgen pas terug naar de dokter. Nog één nachtje afwachten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s