boompje planten

Het was weer zover: de jaarlijkse dag van de natuur. En in Deerlijk wil dat zoveel zeggen als: boompjes planten voor alle lieve kindertjens die dat jaar geboren zijn. Omdat we ons wel goed geamuseerd hadden op bij het planten van de Benne-boom, wilden we ook Fries zijn boom niet onthouden. Op zaterdagmorgen stonden wij, en nog een stuk of 40 andere gezinnen, klaar met spade en laarzen om heel officieel en plechtig de Liquidambar styraciflua, ofte Amberboom van Fries te planten. ’t Is te zeggen: de gemeentediensten hadden al een ongelooflijk schoon en recht putje gegraven, er stonden twee stokken waartussen we de boom moesten planten, … Het enige wat de opa’s (en Benne!) nog moesten doen was de boom in de put zetten, de put dichtgooien, de aarde goed aanstampen en af en toe eens kijken of dat boompje nog recht stond. En ze hebben de taak met verve volbracht, dankzij de onmisbare goede coördinatie van Benne.

Na de obligate wijn, jenever en kaasjes zijn we nog langs Bennes boom gereden. Het zal niet de grootste worden, ’t zal ook niet diegene zijn met het meeste blaadjes, maar hij houdt stand.

Meer foto’s hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s