kleine dingen, grote dingen

– Viggo en Diezel zijn geplaatst! Samen dan nog wel! Emo alom, maar we zijn zo blij, content, opgelucht, de hele santenboetiek van de positieve kant van het gevoelsspectrum. Laat ons hopen dat ze het goed hebben in hun nieuwe thuis, dat Diezel à volonté en zonder gène zijn baasjes mag onderkwijlen en knuffelen, dat Viggo al een heel arsenaal aan eigen ballen heeft, al dan niet stukgebeten. ’t Ga jullie goed, hundies!

– zonet weer een leuke 1000 euro aan rekeningen betaald. Fun, zo’n ‘begin van ’t jaar’. Ik moet leren om de rekeningen te betalen net voor er een nieuwe wedde gestort wordt, veel leuker om de dag erna weer veel vers geld te hebben 🙂

– iemand een idee of je een gemeente kan vragen om je herstellingswerken te betalen van barsten in de muren als gevolg van voorbijrazende tientonners in een straat waar je maar 50 per uur mag, en dan nog met een gelimiteerd gewicht? Na nog geen drie jaar hier wonen, mannen, ‘ziejeniebeschaamd?’

– Fries heeft zich volop ondergedompeld in de Bumba-extase. Hij hopt op en neer (met het zitvlak op een neer springen, dat kan nog, want hij heeft een goede onderlaag zijnde zijn pamper) bij het zien van Bumbaiaanse figuren en geluiden. Benne bekijkt het hele boeltje meewarig:  Bumba is voor baby’s, bah. We zullen hem maar niet vertellen dat zijn derde woordje Bumba was, niet mama, niet papa, maar Bumba. Het eerste woordje?  Mba’k, van die voetballer, dat spreekt. Benne wou zijn vader op die manier duidelijk maken dat hij het ook wel heeft voor Anderlecht als voetbalploeg. Tweede woordje: cuenca (spreek uit: kwinka). Dus ofwel wou meneer ons duidelijk maken dat hij hier naar toe wil, ofwel dit hier wil bezoeken.

– Friesjes eerste woordjes? ‘mba: van Bumba. En wat ook nog frequent geproduceerd wordt op klankniveau: “tétététét” en dit met variatie in toonhoogte, intensiteit en beweging. Tssss…

Advertentie

3 gedachtes over “kleine dingen, grote dingen

  1. ge kunt vragen wa ge wilt hé ze kunnen maar neen antwoorden 🙂

    Ben blij te horen dat Thorben niet de enige is die het niet de moeite vond zijn mama te benoemen

    zijn eerste woordje was jaxx (de leguaan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s