feest voor alle mama’s

Ik weet het, je mag zo’n kind van nog geen drie niet ondervragen over de schoolse activiteiten. Zoiets moet spontaan komen, gezellig vertellen, op zijn eigen tempo. Maar wanneer ik weet dat ze op school bezig zijn met de voorbereidingen voor moederdag dan kan ik het niet laten om die oudste zoon aan een spervuur van vragen te onderwerpen. Niet zozeer om te weten wat hij precies uitspookt en of ik al dan niet een wc-rol hoedje of een kussen krijg, maar meer om uit te vissen in hoeverre die zoon van mij geheimen kan bewaren.

Conclusie: ofwel kan hij het totaal niet, ofwel speelt hij het spelletje heel goed mee.

Als je hem vraagt of hij iets aan het maken is voor mama’s feest dan is het antwoord: “Ja, feest van mama, maar sssjjjt, vellassing!” En dan vraag ik hem wat hij maakt in de klas, het antwoord: “Ah, taajt hé, mama…”. Ok, taart dus. En als ik hem dan vraag of hij een liedje of een versje heeft geleerd dan zegt hij: “Jajajaaa, heppie bujdej toe joe, in de wei staat een koe, en de kooeeee segt ai vluv joe, eppie bujdej to jooooeeeeee!”.

Ik heb het maar opgegeven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s