En nog iets over Italië

Dat we terug zijn, maar dat had u wel door. Dat ik mijn vader daar zijn eerste deftige pizza heb leren eten, en dat hem dat nog gesmaakt heeft ook. Dat ik mijn ouders heb geleerd dat je restjes pasta niet moet weggooien maar dat je daar met wat pesto bij nog heel veel buikgenot van kan hebben de dag erna (ik, de keukenprinses, ha!). Dat ik wel degelijk kan kaartlezen en dat onze twee gps hebbende medechauffeurs op den duur mijn oriëntatievermogen meer vertrouwden dan hun eigen Suzanne of Patrick. *Einde gestoef*

Dat ik mijn definitie van ‘vakantie’ voor de komende vijftien jaar grondig moet bijstellen. Vakantie is nu: een beetje vermoeid die periode starten omdat je nog vlug vlug wat dingen wilde afwerken. Na één week de bobbels op je gezicht tellen en de koortsblazen proberen meester te worden, om na twee weken met verse wallen onder je ogen terug te komen en te besluiten dat je maar weer meer je bril zal dragen om die ondingen te verbergen voor de medemens. Dit met dank aan veel te lange (maar gezellige) avonden en veel te vroege (een beetje gezellige) ochtenden en halve nachten. Maar mooie zonsopgangen daar in Italië, echt schoon gedoe!

Vakantie is dus niet meer: twee weken de hort op, vanalles van nieuwe sporten uitproberen, half gekneusd en geblutst terugkeren, met een gemiddelde van 1 boek per 2 dagen achter de kiezen. Vakantie is nu wel: lachen met de grappen en grollen van een peuter en een kleuter, ze troosten als zijzelf half gekneusd en geblutst naar hun mama of papa toekomen, en een gemiddelde van 36 dvd’s per dag om toch maar een rustig moment te hebben. Niet mijn idee, die dvd-speler, maar wel verdomd handig als je eens het halve stort in de tuin wil opruimen zonder elke vijf seconden te moeten controleren of één van je twee gasten niet halvelings over het balkon hangt te bengelen.

Ooit komt de dag… dat ik terug echte vakantie hebben mag. Tot die tijd houden we het beiden op quality-time met onze koters 🙂 Maar mijn wraak zal zoet zijn, ik verwittig ze nu al!

En nee, die trouwring is nog niet teruggevonden, maar wij hebben al een veel beter idee. Later meer…

Advertentie

2 gedachtes over “En nog iets over Italië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s