burgerdingen

Nog in Kortrijk, gisteren, voor de fenomenale doortocht door het station. Ik had mijn auto op de parking van die Collect&Go-winkel gezet. Mag niet, ik weet het, maar ik ging die dag we nog naar een andere winkel van die keten gaan, dus mijn geweten had er principieel geen bezwaar tegen dat ik me daar ging zetten. Viel dat weer even dik tegen. Nog maar net geparkeerd, volop bezig met buggy en twee kinderen uit de auto te halen krijg ik te horen: “Madam, ik ben van de burgerwacht, ’t is voor ne sticker.” Ik vraag hoeveel dat dat kost, en gewoon om van die vent af te zijn geef ik hem anderhalve euro. Ik krijg zo’n sticker van een ‘burgerwacht’ met klein meisje, en daaronder de schone woorden ‘burgerlijke veiligheid’. Ding in de auto gegooid en weg. En het krioelde daar van die mensen. En eerlijk: ze zagen me er echt niet al te snugger uit. Maar verkopen deden die stickers wel.

De echtgenoot vindt ’s middags die sticker in de auto en ik doe hem het hele verhaal (’t kan soms echt over onbenulligheden gaan bij ons). Met mijn eigen gedachte dat ze er niet al te snugger uitzagen. De vent had het weeral vlugger door dan de kip: dat die stickerverkoop wellicht weer een verborgen activiteit is van bepaalde politieke partijen. Op Google heb ik alleszins niets gevonden over stickerverkoop bij burgerwachten, de burgerwacht zelf, activiteiten die ze organiseren, … 

Weet iemand wat die burgerwacht precies kan/zou moeten inhouden? En als iemand de sticker wil: vraag het maar, ik vind het toch geen mooi ding.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s