Enkel voor wie iets van eten kent

Een grote tv-kijker ben ik niet, in tegenstelling tot het mannelijke deel van mijn gezin. Wat zij teveel aan tv kijken, kijk ik te weinig. Ik kan wel een uur in de zetel zitten, starend naar die beeldbuis, waardoor de echtgenoot meent te kunnen concluderen dat het mij deze keer wel ongelooflijk interesseert. Om de interactie als koppel te behouden vraagt hij dan soms hoe ik het vind, of krijg ik opmerkingen als “Kluhteh hé?”, “Da’s wel goed!”, “Mo man man man”, eventueel met wat dijengeklets erbij. Ik schiet wakker uit mijn halve dag/nachtdroom, mijn wereldlijke overpeinzingen, zeg voor de zoveelste keer “Hu?” en merk dan pas dat ik eigenlijk al een hele tijd stomweg voor mij uit zit te staren. Redelijk apathisch, jawel.

Als ik mijn kwart oog nu even als volledig beschouw dan vind ik het behoorlijk eigenaardig hoeveel kook-, eet-, smulprogramma’s en dito wedstrijden er zijn. Ik hoor commentaren als “De cuisson van het vlees is echt wel goed” of “De asperges zijn te dun gesneden”, of “Ik heb hier nog fleur de sel voor nodig”, of was het sel de fleur? Als ik zo’n uitspraken hoor overvalt me echte pure onbegrensde moedeloosheid. Het lijkt alsof half Vlaanderen in deze tijden van crisis niets anders doet dan smikkelen en smakken, vol kennis van wat ze naar binnen spelen, vol vaardigheden van hoe ze ’t moeten en met de juiste proeversattitude.

En ik, die intussen wel al weet dat blikjessoep flink kan aanbranden en aanbakken als je er geen water bijdoet, die perfect een zakje noedels kan bakken, ik zit erbij en staar ernaar. Keukenprinses, moi 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s