huh?

Dat Pascal Smet het brutoloon van leerkrachten en onderwijspersoneel met 1 procent naar omlaag wil? Wellicht voel je daar niet al te veel van als leerkracht, maar waarom net leerkrachten? En waarom moet het departement onderwijs eigenlijk besparen? Waarom niet 3 procent afdoen van het loon van topambtenaren? Of het subsidiegeld voor kerkfabrieken van de gemeente terugvorderen? Of gewoon de senaat opdoeken? Of gewoon allemaal 5 procent van de verkiezingsuitgaven inleveren? Ik droom dus maar.

Gelukkig is het (nog) maar een voorstel, maar wel een vreemd, als ik dat zo mag vinden. Dat een departement zoals onderwijs minder geld krijgt: huh? Vooral nu blijkt dat veel scholen het amper aankunnen wat betreft extra begeleiding van leerlingen. Maar da’s weer een ander verhaal, met heel veel meningen.

Nu, als die één procent van dat loon naar nuttige zaken gaat (en niet naar een zoveelste leuk onderzoek waar dan uiteindelijk niets mee wordt gedaan): mijn vent en ik kunnen daar best mee en van leven.

Advertentie

Een gedachte over “huh?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s