Ontbijt op school

Kerstavonddag, of hoe noem je die dag net voor de familierush start? De laatste schooldag van 2010, dan maar, en meteen een reden om een feestje te bouwen op school. Vorige week stond in Fries zijn schoolboekje dat er de 24ste ontbijt voorzien was op school en dat het dus niet nodig was dat zoon of dochter thuis hadden ontbeten.

Ik wist het toen al dat dat niet makkelijk zou worden. Ik hoorde toen al zijn protest omdat hij niet eerst zijn ontbijt kreeg voor hij naar de badkamer ging. Ik voelde toen al zijn voeten, handen, hele lijf tegenspartelen, ik zag toen al voor mij hoe het hier deze morgen ging verlopen.

Gebrul, gekrijs, gehuil, hysterisch op de grond vallen, hysterisch aan moeders haar trekken, protesteren bij alles waar bij te protesteren viel, … allemaal omdat meneer zijn boterhammeke niet kreeg. Omdat hij een half uurtje moest wachten om dan op school een rijkelijk ontbijt te krijgen.

Fries en eten: twee handen op een dikke buik.

En voor u allen: een fijn feest van het licht, een fijne kerst, een fijn samenzijn. In gedachten of in real life.

Advertentie

Een gedachte over “Ontbijt op school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s