Jongensspelletjes

In het jaar 2010, hier ten huize, editie: kerstvakantie.

 • Lamzakje: probeer langer dan moeder en vader in de zetel te hangen. Vooralsnog winnen de oudste kinders.
 • Poesje en papa: Benne speelt van papa, Fries is het poesje. Klinkt daar uit de keuken: “Papa, papa, paaa-paaah!”. Waarop Benne: “Ja, poesje, heb je een beetje honger?”. Waarop Fries zijn spinkunsten demonstreert en begint te likkebaarden. Wij mogen niet meedoen aan dat spelletje. “Hondjes en mama’s moeten niet meedoen”, zeggen ze dan.
 • Steek elkaar eens een oog uit: gemiddeld een paar keer per dag. ’t Is een ruwere vorm van ruziemaken. Schrammetje aan de ogen? Die van mij zijn weer bezig geweest.
 • Zakhangen: zakken achteraan een broek zijn er om aan te hangen. En om af te trekken als je de broek niet meteen naar beneden getrokken krijgt. Bij voorkeur te spelen met ouders.
 • Chef-kokken: helpen met kokeneten en dus met de man des huizes. Moeder ziet het hier helemaal zitten om helemaal niets meer te moeten koken 🙂
 • Loop eens bijna een kerstboom omver: trek een sprintje richting kerstboom als moeder vraagt wie de lichtjes in de kerstboom wil aanleggen.
 • Straf eens je papegaai uit de poppenkast: zet die overal in de hoek, bij voorkeur op plaatsen waar je moeder over kan vallen.
 • Betwetertje spelen: de hele dag door.

Daar tussen doen wij ook nog meer normalere dingen zoals: puzzelen, tikkertje in huis (geen aanrader), boekjes lezen, dansen, poppenkast spelen, torens bouwen en op geheel onverantwoorde wijze kapot duwen, en vlug hun ogen bedekken als ze deze kabouter op tv bezig zien.

En u? Wat voor spelletjes speelt u zoal?  Met de kinderen, uiteraard.

Advertentie

7 gedachtes over “Jongensspelletjes

 1. Duplotreintje spelen…
  Ik zeg het u, ik ben veel te oud om een halve dag op mijn poep op de grond te zitten, maar voor de kinders doen we alles hé? 🙂
  Brood bakken…
  Nooit gedacht dat een tweejarige zo secuur kan zijn bij het afmeten. Een half potje is een half potje mama!
  Filosoferen…
  Heelder gesprekken voeren wij jong, amai. Over de dinges des levens. Over Kaatje en Kamiel.
  Stop zus ne keer in bad…
  En plezant dat dat is om uw zus (die notabene bijna 10 jaar ouder is) in bad te mogen stoppen.
  En heel soms: Ambeteer mama een beetje…
  Maar dat is dan echt wel een uitzondering.
  Want eigenlijk hebben wij heel brave kinders, wij.

 2. Gezelschapsspelletjes. En keukentje spelen. En met het van de Sint gekregen Playmobil poppenhuis. Het is wel mijn gewoonte om ze even op weg te helpen en ze dan alleen te laten spelen… Allez, of met hun tweetjes. Zodat ik iets anders kan doen. Erg he 🙂

  Betwetertje spelen is hier ook populair trouwens. En ‘om het hardst zeuren’. En ‘ik verveel me dood’.

 3. Hier van ’s morgens vroeg tot net voor bedtijd ‘koffie drinken’ en ‘in potjes roeren’. En daarbij op een stoeltje zitten dat amper boven de grond komt. Schoon zicht verzekers, maar alles voor het plezier van het kind he 🙂

  mooie restyling trouwens!

 4. Ik onderga hetzelfde lot als Tine. 🙂 En verder wordt er hier vooral gezongen en gedanst. Samen met haar papa componeert ze ook liedjes genre “slaapzak / ip ’t gemak / zoender kak” die ze dan uit volle borst zingt als we bezoek hebben.
  Nog een favoriet is op mijn schoot zitten als ik blogs lees en mijn vingers van het toetsenbord trekken wanneer ik iets probeer te typen – aargh.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s