Keuzes maken

En vooral: futiele keuzes maken. Keuzes die er eigenlijk niet toe doen, behalve vanuit esthetisch oogpunt.

Keuzes bij verbouwen, editie 1: de baksteen. Meneer de architect wou plots weten of we al een gevelsteen hadden gekozen. En meteen mochten we daar de materialen en kleur van deuren en vensters bij vertellen. Een mens kan niet meer uit de lucht vallen als ik vandaag: “Nu al?” En meteen daarna: “Tja, had ik nu echt verwacht nog te kunnen wachten tot de volgende generatie gevelstenen zijn intrede zou doen?”

Mevrouw van de winkel vond het best wel opwindend, zo alles mogen kiezen. Ik werd vooral horendol bij de gedachte dat ik een dag verlof zou moeten afstaan om enorm lang in een winkel te staan twijfelen om dan een enorm groot voorschot te betalen. Mocht ik het geld hebben, ik liet de architect alles kiezen. Uitvoeren zou ik zelf wel doen, maar laat me in godsnaam niet kiezen tussen de Terca Hectic Gesmoord Special en de Retro Casa Lena. En durf nu niet af te komen met nog een derde steen.

Ik word nu al lichtjes wanhopig bij de gedachte dat daarbij nog een kleur voor de voeg moet gekozen worden. En misschien vraagt meneer de aannemer nog hoe ik mijn stenen liefst op elkaar wil zien staan? Of ik met halve of hele stenen mijn rij wil beginnen? Of ik niet ergens en passant een motiefje in mijn muur wil verwerken, of zo’n uitstekend steentje? Altijd schoon, mevrouw.

Rest ons dan nog: de vloeren, de keuken, de badkamer, de deuren, de ramen, … Opeens lijkt het kiezen van een kleurtje verf voor een kinderkamer zo leuk 🙂

Advertentie

7 gedachtes over “Keuzes maken

  1. Wij zitten in hetzelfde schuitje, bakstenen kiezen is zo ontzettend moeilijk en het interesseert geen mens als je erover vertelt dus succes ermee. Op Batibouw zij een verkoper tegen ons, een baksteen kies je voor het leven en hoe belangrijk dat wel was,…. Ik zei heel verveeld (ja zeg wij liepen daar al 7 uur rond): ja maar het is wel MAAR een baksteen, die mens wil mij nooit meer zien peizek 😉

  2. Wij zijn die fase gelukkig al voorbij. En die retro casa lena, nog nooit spijt van gehad 🙂 Ik zag plots een huis staan dat ik supermooi vond, trok mijn stoute schoenen aan, belde aan, en vroeg wat zij hadden. En dat hebben wij dan maar schaamteloos gecopieerd … Moest het u interesseren, neem daarbij ramen met RAL kleur 7039 en ge hebt iets prachtigs 🙂

  3. Dat staat ons deze zomer allemaal te wachten. Wij bouwen een stuk aan, dus liet ik al aan de annnemer verstaan dat ik dezelfde stenen wil als van onze bestaande woning. Leek me logisch en simpel, maar naar ’t schijnt wordt het model “rode baksteen uit de jaren ’60, met brokskes af” niet meer verkocht. Dedju.

    • Awel ja, same here. We bouwen ook een stukje bij. En zo een steen kiezen die er een beetje op trekt gaat blijkbaar niet, dus ga je beter voor ‘het architecturaal contrast’. Ik heb er ook nogal vertrouwen in dat als ik mijn zonen eens op de stenen loslaat er al vlug wat vlekken op en brokskes af zullen zijn trouwens 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s