RamenIQ

Ik heb me zelden zo blond gevoeld als toen we ramen gingen kiezen. Anderhalf uur heb ik de technische uitleg moeten aanhoren en probeerde deze juffrouw met wisselend succes geïnteresseerd en begrijpend te kijken. Echt wel, hun nieuwe schuifdeuren zijn met dubbele looprails ontwikkeld en de U-waarden zijn heel goed. Ik vond het handvat vooral heel mooi.

De grote schande bleef me bespaard omdat ik doorhad wanneer een vrouw moet zwijgen. Als de verkoper zegt dat hij profielen heeft met vijf kamers dan moet je niet zeggen dat het maar voor een huis is met vier kamers.

(Ik laat u even fronsen)

Je mag dat denken, maar je houdt net op tijd je mond. En als je achteraf doorhebt wat hij bedoelt met vijfkamerprofielen, dan ben je opgelucht dat je voor één keer je mond hebt kunnen houden.

Achteraf controleer je toch nog even bij de echtgenoot of je de schijn van intelligentie goed hebt kunnen ophouden:

zij: Valt het op dat ik er anderhalf uur niets van heb begrepen?

hij: Nogal.

En dan rij je naar huis, jezelf oppeppend dat als je niet weet wat vijfkamerprofielen zijn, je tenminste wel zal weten welke kleur te kiezen. Ieder zijn specialiteit.

Advertentie

5 gedachtes over “RamenIQ

    • Maaike, ik ging ook mee om kleur te kiezen, wist ik veel dat ik daarvoor eerst anderhalf uur naar profielen moest staan staren waarvan ik niet wist wat binnen- en buitenkant was 🙂

  1. aaaah, ik kan scoren… vanwege een vorige job in de aluminiumsector hebben kamers en koudebruggen en andere profieltoestanden geen geheimen meer 🙂
    Kan jij mij helpen bij dakbedekking? 🙂

    • O ja! Je hebt dakpannen, epdm, asfalt. Alle stielmannen spreken elkaar tegen, en wat ze zelf doen is altijd het beste. Je hebt 7, 10, 20, of 50 jaar garantie, afhankelijk van hoe wanhopig ze zijn om de job binnen te halen. Dat is zowat het belangrijkste van de eerste les denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s