zie ze vliegen

of niet… hangt ervan af. Komende dinsdag moet ik (Mieke) naar Litouwen (voor het werk), en dat gebeurt met het vliegtuig. En dat kan gerust, ongeneerd, zonder met iets rekening te houden, … tot aan 27 weken zwangerschap. En als ik vertrek zijn we 29,5 weken ‘ver’ zoals dat heet. Tussen 27 en 34 weken is een medisch attest veplicht. Ik, heel trots op al mijn voorzienigheid deze keer, vroeg een dergelijk attest aan de gyne, maar dat was een dikke njet. De dokter is een mens met principes, en waar ik in andere situaties mensen met principes alleen maar kan toejuichen, kon ik nu niet anders dan iets te vloeken in de trant van ‘(censuur) met je principes’. 🙂

Ik begrijp de vliegtuigmaatschappij: je zal maar net een nieuwe mooie vlieger de lucht inlaten, en dan wordt die direct gedoopt door één of ander zwanger mevrouwtje dat zo nodig internationaal moet bevallen. Ik begrijp ook de dokter: dat mevrouwtje zal maar je patiënte wezen, bevalt in de lucht, en daar is de vliegtuigmaatschappij met een gepeperde rekening voor de opkuiskosten, vertragingen, … veroorzaakt door de bevalling. Dokter zegt dat het moederboekje volstaat, vliegtuigmaatschappij wil medisch attest in het Engels. Ikzelf zal heel hard mijn buik intrekken, en hopen dat ik dinsdagmorgen om 08.40u de lucht inga. Medisch gezien mag het (mondeling bevestigd door de dokter), alleen ontbreekt een officieel Engelstalig attest. Hopelijk doen ze daar niet moeilijk over.

En ook niet in Vilnius (Litouwen), anders raken we maar moeilijk terug 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s