Van Dale volgens Benne

Even een update van de woorden die Benne gebruikt om in zijn toch zo eenvoudig leventje duidelijk te maken wat er te beleven is:

– Benne ziet een vliegtuig, vogel, streep in de lucht: hand gaat omhoog, wijsvinger gestrekt, roept eerst ‘oh’ en daarna ‘tietui!’ of ‘vietui!’.

– Benne ziet een pot choco: hand ernaar toe strekken, heel wijd open (het gaat om een grote pot choco), glimlach verschijnt, gevolgd door de klanken ‘cocoooo!’

– Benne ziet een poes en zegt ‘maaaauw’, ziet een hond en zegt ‘oef oef’ of ‘wawaf’, ziet een paard en zegt ‘paadje’, ziet een koe en zegt ‘moeeeeeeoeeee’, ziet een duif en zegt ‘oekoe’, ziet een schaap en zegt ‘bèèhèèh’, ziet een beer en zegt ‘waaaauw’ met daarbij de ene hand in een klauw naar voren, ziet een aap en zegt ‘oe-oe-oe’.

– Benne ziet zijn papa en zegt ‘papa!’, gevolgd door een enorme glimlach. Benne ziet zijn mama en zegt niets (snif…).

– Benne zegt gemiddeld na elke tien woorden het woordje ‘neen’, weliswaar in verschillende vormen: krijsend ‘neeee’, zuchtend ‘nèèèh’, moe ‘nee-ee-eeh’, resoluut ‘neh’, enzoverder.

– Benne denkt dat er een kindje in zijn buik zit. Een ‘bie’, da’s een baby. Mama heeft immers een dikke buik en daarin zit een broertje, een baby. En dan ontbloot hij de buik en begint die te aaien. Af en toe steekt hij zelf zijn buik vooruit (als die dik genoeg zit) en begint hij over zijn buik te aaien. Want daar zit ook een ‘bie’ in.

– En ja, hij heeft zijn voortplantingsmachien ook gevonden en vindt het leuk om ermee te spelen. Momenteel doet hij niets liever dan in zijn blote billen het huis rondlopen en zoals een hondje overal plasjes te leggen. Da’s een functie van dat frummeldingetje. Een andere functie/mogelijkheid tot spelen kent hij ook al. Maar om hem niet te veel in verlegenheid te brengen bespreken we dit niet op het wereldwijde web.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s