een zeteltje van 250 euro

on108236.jpgBenne heeft een eigen zeteltje. En wat voor één. Eentje van Cars, een rode, een dubbele. Hij sleurt het ding van woonkamer naar badkamer naar keuken. Overal waar het maar door, tussen, onder of op kan. En je kan de zetel uitklappen zodat je een bedje hebt. Zet Benne in zijn zeteltje, gooi er een dekentje over, geef hem zijn knuffel en voila, de kleine begint zowaar de knorren van geluk. Of ’s avonds als hij met zijn fles als een grote jongen rechtop in zijn zeteltje zit. Of als hij zijn zetel gebruikt om zijn krant te lezen, de beursberichten, het politiek nieuws, of gewoon de nieuwste avonturen van Bumba. Dat zeteltje was en blijft dus een goede koop. Maar nu hebben we wel gemerkt dat het een zeteltje is van om en bij de 250 euro. Even tellen:

– Mieke gaat naar Izegem en zoekt nog enkele kleren voor de kleine Diego. Die zijn niet direct te vinden, maar er staat wel zo’n zeteltje. Eentje waar Benne zo graag mee speelt bij de onthaalmoeder. Dus dat zeteltje vliegt in de kar. Kostprijs: 49,90 euro.

– Mieke verliest haar gsm in Izegem, heeft dat pas door als ze terug thuis is. Laat haar moeder naar de bezochte winkels bellen met de vraag of daar geen gsm gesignaleerd is en vraagt de moeder om nog eens de parkings van de winkels af te zoeken omdat de gsm daar waarschijnlijk uit de auto is gevallen. Rond zeven uur komt het bericht dat de gsm nergens gevonden is. De telefoonkaart moet dus geblokkeerd worden. Kostprijs: gratis.

– Twee dagen erna nog altijd geen nieuws van de gsm, dus veronderstellen we dat we die kwijt/gestolen zijn. Nieuwe gsm gaan halen en nieuwe sim-kaart. Omdat het al de derde gsm is in een half jaar tijd (Benne speelt redelijk graag met een gsm), besluiten we voor het grootste flut-ding in de gsm-geschiedenis te gaan. Kostprijs gsm: 39,90 euro en kostprijs nieuwe sim-kaart: 10 euro.

– Vol spanning wachten we de rekening af. Die bedraagt normaal 25 euro. En is nu 160 euro. Eén of andere pipo uit Iran heeft wellicht de familiebanden daar aangehaald door zomaar even 12 keer te bellen naar zijn/haar familie in Iran. Hopelijk was het de moeite. Het was wellicht teveel gevraagd om de gsm terug naar de winkel te brengen (die lange afstand van parking naar kassa ook, niet?) of om gewoon het toestel te pikken en niet de sim-kaart… Laten we hopen dat de pipo uit Iran zich geamuseerd heeft met de telefoontjes. Het kon erger geweest zijn, aangezien de sim-kaart pas geblokkeerd was om 7 uur ’s avonds en de gsm al van rond half drie ’s middags foetsjie was. Na vier uur is er dan ook niet meer mee gebeld. Stel je voor… Kostprijs: 160 euro.

Totale kostprijs van Bennes zeteltje: 250 euro. Hij zal er nog lang mogen in zitten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s