Benne en Bach!

Bach voor baby’s! Bach helpt! Leve Bach! En zijn bloesems! Noem ons zweverig, noem ons weirdo’s, noem ons goedgelovig, eender wat, maar wij hebben hier al weer een aantal nachten een volledige nachtrust. Dankzij de zogenaamde bachbloesemtherapie (het moet een naam krijgen, niet?). Elk probleempje met Benne (en dat zijn er gelukkig niet veel) kent dezelfde procedure: ik zoek zelf eerst informatie op (internet, boeken, ervaringsdeskundigen, …), daarna proberen we veel van die tips uit om dan eventueel via een medische tussenstap bij de natuurwinkel uit te komen waar ik eens mijn hart kan luchten en ik dan één of meerdere flesjes, potjes, druppeltjes, … meekrijg die misschien wel kunnen helpen. Zo ook nu. Benne wordt ’s nachts vaak om onverklaarbare redenen wakker en begint meteen enorm te huilen.  Last van nachmerries misschien (kabouter plop gevangen genomen door piet piraat? mega mindy die toby niet meer graag ziet? een wereld zonder vitabis en kiwi’s?)? Maar nu slaapt het ventje als een roos. Aangezien Benne het totaal niet doorheeft dat we nu ’s avonds enkele van die ‘bloemenremediedruppels’ in zijn fles doen kunnen we hier dan ook niet spreken van een placebo-effect. Tenzij er ergens een overdracht van onze verwachtingen is natuurlijk. Feit is: Benne slaapt een hele nacht door, is niet groggy ’s morgens en kan nog altijd in het weekend lekker in het grote bed mee liggen ‘soezen’.

Advertentie

2 gedachtes over “Benne en Bach!

 1. Cool!
  hmm voor in de fles, ik sla de tip zeker op in de bovenkamer…

  Wij hebben hier ook al 3 nachten succes met sinaasappelolie.
  Niet voor in de fles, maar voor op de bed-knuffel…
  (Mag ook bergamotolie zijn…)

  Na 9 maanden niet meer doorslapen, knort ons ventje al 3 nachten aan ‘1 stuk’. Fantastisch…
  Helpt wel niet bij slapeloosheid door oorpijn enzo he, maar dat zal bij bachbloesem wellicht ook zo zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s