Deerlycke rockt… en hoe!

Vorig weekend was er ‘braderie’, ‘midzomermarkt’, gewoon enkele kraampjes op een rij in Deerlijk dorp. En daar gingen we eens naar toe. Integratie van de burger, noemen ze dat. In vergelijking met dergelijke festiviteiten in Izegem of Waregem stelt zulks evenement in Deerlycke weinig voor, maar er was wel ambiance en veel volk en het is de intentie die telt, zo zegt de volksmond. Voor de bierverkoop moet dat niet meer zijn. Evaluatie:

– Benne vond het springkasteel de max, hij kon ongegeneerd tussen de benen van een vrouwelijke collega-jumper springen, die hem vastnam toen hij viel en hem voortoonde hoe hoog hij moest springen. Meneer was uitermate tevreden.

– Benne vond de muziek evenzeer de max. Op de schouders van mama was hij op en neer aan het gaan op de tonen van ‘Killing in the name’ van Rage against the Machine. In Deerlijk, jawel. Op een braderie. Waar ook de oudjes stonden te heupwiegen en de hele oudjes met hun voeten weg en weer schuifelden. ’t Is iets anders dan de zoveelste Laura Lynn-kloon. Die er trouwens ook was, maar dan een straat of twee verder.

En dit weekend is er wijkfeest in het lieflijke gehuchtje Sellewie. Stel u voor: een wedstrijd touwtrekken en een streekbierenavond. Ahja, en een kermis die in onze keuken kan (niet dat we nu zo’n grote keuken hebben, het is eerder het formaat van de kermis). Voor de oliebollen, toeters en grote festiviteiten moeten we elders gaan. Maar gezellig zal het wel weer zijn, dat wel. En voor zo’n klein dorp heeft Sellewie ook wel redelijk wat feestjes: er is Sellewie Beneden, Sellewie boven (op de ‘berg’, waar wij wonen), de Trompe (wij hebben Stijn Devolder, ha!), en wellicht nog een aantal wijken waar we nog geen weet van hebben.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s