we zijn verkocht

Het heeft een tijdje geduurd eer de afspraken gemaakt waren, eer de juiste formule gevonden was. Maar nu zijn we goed vertrokken, we zijn mee, we zijn enthousiast, we zien het helemaal zitten, we zijn bio en doen bio. En nee, we dragen geen geitenwollensokken. Maar soms speelt dat geweten weer op en dan voelen we ons zo ambetant in deze consumptiemaatschappij waar we zomaar alles klakkeloos in ons mond stoppen. Als het er maar schoon uitziet, dat wel. Dus: wij gaan bio.

Elke maandag gaan we naar de bioboerderij in Deerlijk, alwaar we in onze herbruikbare zak (ja, vaneigens, je moet eens zonder proberen toe te komen in die winkel) de ‘mix’ inladen. ’t Is voor de ‘mix van Kerckhove’ zeggen we dan en dat is geestig. En dan krijgen we groentjes en fruit in onze zak, veel en lekker. Je smaakt echt wel een verschil bij sommige groenten en fruit (vinden wij). Enig minpunt: we hadden gehoopt om met het initiatief ook een antwoord te bieden op de transportellende die deze industrie vaak veroorzaakt (wat wel deels gebeurt). Door groenten en fruit lokaal aan te kopen vermijd je alleszins weer een hoop transport. Maar toch merken we dat ananas, watermeloen, … uit landen als Argentinië en Spanje komen. ’t Zou fijn zijn mocht dat ook nog voor de volledige inhoud kunnen veranderen. Maar we mogen niet teveel in één keer willen.

Meer info!

Advertentie

Een gedachte over “we zijn verkocht

  1. Goed zo, collega biooters. San en ik hebben al meer dan een jaar een bio-groenten&fruit-abonnement en hebben het ons nog geen dag beklaagd. Wat leuk is, naast de ecologische, medische, gastronomische en sociale voordelen, is dat je ook altijd uitgedaagd wordt om dingen klaar te maken die je anders nooit zou kopen.

    Wat het lokale karakter betreft: met fruit is er inderdaad een probleem. Er is voldoende verscheidenheid aan lokale groenten in ons patattenland, maar om nu te zeggen dat de globale verwarming voor voldoende hitte zorgt om ananassen bij onze fruittelers te doen ontspruiten, zou wat overdreven zijn. En om het nu bij wekelijks appelen en peren te houden, zijn we met zijn allen al te gewend aan de overvloed aan keuze in de supermarkt.

    Ik denk dat de meeste bio-abo’s toch naar een 80-90% lokale gewassen neigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s