mo vent toch! (Ergernissen: deel 2)

Voor wie een happy clappy post verwacht: skip en kom later eens terug. Voor wie er nog tegen kan dat een mens zich al twee keer in twee dagen tijd moet ergeren: lezen maar. U kan zelf de conclusie trekken of ik al dan niet een zaag ben.

Verhaal: M. rijdt van haar werk naar Deerlijk-centrum, er moet nog een groentenabonnement afgehaald worden. Aan de lichten kan ze al niet rechtdoor: wielerwedstrijd (Ergernisscore: 2/10). Rechtsaf, dan eerste straat links. Wachten, want de coureurs passeren (Ergernisscore: 2/10, echt wel, we kunnen daar tegen). Dan terug naar links, echt waar op het gemak door de straat rijden. Dan hier terug rechts en we zitten terug op de weg van gewoonlijk (Ergernisscore op het midden van de straat: 0/10). Einde van de straat, opnieuw zo’n seingever, en daar begint het volgende ‘gesprek’:

Seingever (staat op 5 meter voor de auto): “Madam, naar links!”

M. (door het zijraam dat open staat): “Meneer, ik kom van daar, kan je me dan zeggen hoe ik wel in het centrum raak? Anders blijf ik maar rondjes rijden?”

Seingever: “Madam, naar links, nu!”

M.: kijkt of er auto’s achter haar staan, wat niet het geval is. Besluit uit te stappen en het gewoon te vragen, misschien heeft die vent door het raam de vraag niet goed begrepen. Doet gordel los en wil uitstappen (Ergernisscore nog altijd 0/10, we blijven vriendelijk).

Seingever komt aangestoven, staat aan de auto en roept: “Madam, in uw auto blijven en nu direct naar links!”

‘Madam’ zegt terug: “Ga dan maar gauw aan de kant voor ik je omver rij, gdv! (Ergernisscore: 99/10)”

‘Madam’ sjeest naar links (sorry van de auto), is wroetmiljaardekoleirig om zoveel onbeschoftheid. Denkt nog even om terug te keren en die vent goed de les te spellen: dat hij niet moet denken omdat hij een fluovestje aanheeft dat hij daarom onbeschoft kan zijn, dat je als seingever niet met een fles bier in je broekzak moet zitten tijdens je ‘dienst’, of hoe je dat lanterfanten ook anders moet noemen. Uiteindelijk rijdt ze gewoon door.

Ja, ik ben om de groenten geweest, wat roder en later dan verwacht. Maar hoe is het toch mogelijk?

Ben ik nu een zaag?

Advertentie

2 gedachtes over “mo vent toch! (Ergernissen: deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s