NederBennes

Zoon Benne heeft een nieuw woord toegevoegd aan zijn woordenschat, en wij ook. Na melke, ‘nade, wate, coja, siensap en cocomelke is  er het woord ‘piekewate’.  Hij had al water met bubbels gedronken, dat wel. Maar toen vond hij het nog niet nodig om daar een naam aan te geven. Wat bij deze gebeurd is. Eén slok, een doordingende blik naar wat er in zijn glas te vinden was en dan de conclusie. Het hoofd rechten, het publiek aankijken en dan heel serieus het nieuwe woord ‘piekewate’ uitspreken.

Advertentie

2 gedachtes over “NederBennes

  1. “Piekewate”, excellent! Naar verluidt gaf mijn jongere ikzelf spuitwater de naam “regenwater” omdat de bubbels mij deden denken aan (naar boven vallende) regendruppels… Jonge hersenen kronkelen langs mysterieuze wegen.

  2. Pingback: Bennes woordenboek: het gekke deel « miekenstiev - groot en klein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s