frustratietolerantie

Fries kan er wat van, hij kan nijdig zijn als de beste. Is dat ventje op zich al zo’n kwaaie beer? Wellicht niet, maar wat doe je als je grote broer constant dingen doet die jij nog niet kan? Als die grote broer dartel door de woonkamer loopt te huppelen en jij op je buik ligt te zwemmen in de hoop vooruit te raken. Wat doe je als grote broer rustig een boekje zit te lezen en jij enkel de balken in het plafond kan tellen? Als je al zou kunnen tellen. Wat doe je als broer in één vloeiende beweging zijn tut, boterham, beker, fles, … naar zijn mond kan brengen en dat dan nog in zijn mond kan stoppen, terwijl jij de helft van de tijd met een speen in je oor zit te draaien? Wat doe je als grote broer zomaar het speelgoed kan nemen dat hij wil, en jij moet wachten en afhankelijk bent van de goodwill van je ouders om regelmatig eens een nieuw speeltje naast je te komen leggen? Wat doe je dan? Dan zet je je keel open en maak je je kwaad. Dan gedraag je je als een nijdig baasje dat wil kruipen maar nog niet kan, dat liever op zijn voeten staat dan te liggen maar dat ook nog niet alleen kan, een baasje dat wil zitten maar nog af en toe omvalt, een kindje dat al groot wil zijn nog voor hij echt klein is geweest.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s