binnenpretjes en Bennepretjes

 • Twee medevrouwen moeten binnenkort bevallen. Beiden hopen ze nog in augustus te kunnen bevallen, in het slechtste geval zal het september zijn. Of eind september. En maar zenuwachtig lopen, en maar lichtgeraakt zijn, en dat ongeduld, en die machteloosheid dat je over zo’n belangrijk iets in je leven geen controle kan uitoefenen. Begrijpelijk, zeer begrijpelijk, want we herkennen het maar al te goed. Toen Fries net geboren was (maar dan ook echt net) was ik kwaad op hem. Zo’n Chucky, zo’n ambetanterikje, zo’n voetenspelerke, dat hij zijn moeder zo lang had laten wachten en afzien. ’t Gaat heel vlug over, dat wel. Maar ’t zorgt ervoor dat een nieuwe zwangerschap verder weg is dan ooit. Dus E. en I.: courage, hij komt wel. Maar jullie zijn wel grappig nu. Ongewild waarschijnlijk… En om het nog wat erger te maken: Proficiat collega J. met de geboorte van dochter Lente!
 • Gisteren was er Formule 1, vraag me niet waar. Benne heeft het niet zo hoog op met die auto’s. ’t Is zelfs zo erg dat hij ernaar kijkt en dan opnieuw een Benne-isme van jewelste produceert. Wenkbrauwen omhoog, doordringende blik, half leunend tegen de zetel en dan de woorden ‘grasmachinetjes’. Traag uitgesproken, goed nagedacht over elke klank en lettergreep. Ouders in een deuk, vaneigens.
 • Minder Bennepretjes toen hij voor de eerste keer (jochei!) in de (straf)hoek moest staan. Niet dat hij het besefte, hij was zodanig aan het huilen dat je hem ondersteboven in een pot aarde mocht zetten, nog ging hij het niet geweten hebben. Het knuffelmoment achteraf deed des te meer deugd (voor de mama).
 • Oma’s en opa’s hebben een nieuw label gekregen. Toen we bezig waren over oma Y. en opa G. zei Benne spontaan: ‘opa Vogel, oma Vogel’. Logisch, lijkt ons. Benieuwd hoe oma C. en opa B. gelabeld zouden worden, noemde mama deze twee jonge oudjes bij hun voornaam. Opnieuw gingen de radartjes in Bennes hoofd draaien om dan tot de conclusie te komen dat hij vanaf nu een ‘oma en opa Konijn’ had. Omwille van dat ene konijn dat daar zit en nog niet eens van hen is. ’t Is eens wat anders dan bobonne, moeke, peetje, pepe, bompa en bomma.
Advertentie

2 gedachtes over “binnenpretjes en Bennepretjes

 1. hahahahaha, ik heb eens heel triestig naar de gynae gekeken… en het wordt nog augustus… Dees wordt ingeleid!!
  (vreugdedansje)

  en al diene commentaar ‘tis omdat nog goed warm zit bij de mama’, ’t is omdat zijnen tijd nog niet is’,… kmoet em nie horen, kvoel mij op mijn eigen al schuldig genoeg.

  Pas op, klaat hem nog nen dag langer in den buik dan de gynae voorstelde, en dat allemaal omdat 28.08.08 schoner staat dan 27.08.08…………..
  Kiek dak ben… nu maar hopen dat het niet 29.08.08 wordt… haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s