oeps

Soms kan een blond mens toch zo lomp en stom zijn… Het was me al opgevallen dat de Turkse collega van op het bureau (recht tegenover me) niet meer at over de middag als ik ook toevallig over de middag op het bureau at, of dat hij gewoon de hele dag door niets at (zelfs geen koekje). Dan zat ik daar te smikkelen van boterhammen, salaatjes, fruit (jawel, heel gezond allemaal), en werd er een meter verder niets gegeten. Tot plots een frankje viel, heel langzaam en na een kleine dwarreling zachtjes de werkvloer raakte. Was het misschien ‘de ramadan’, de vastenperiode in de islam waar er tussen zonsopgang en zonsondergang niets mag gegeten worden? Even checken bij vriend internet en jawel hoor, de vastenperiode is gestart op 1 september. En wat lezen we nog meer?

“Wel wordt van ze [= niet-moslims] verwacht dat ze discreet zijn, men vindt dat erg openbaar uitgebreid eten voor het oog van mensen die vasten niet van respect getuigt.”

Goed gedaan dus van mezelf. Ik heb mijn mooiste Engelse sorry bovengehaald, en hij kon er nog mee lachen, de vastende collega. Zei iets in de trant van “Ander land en dan moet ik mij aanpassen…” Uit sympathie laat ik vanaf nu ook de koekjes. Tot één oktober. Dan is mijn koekjesramadan gedaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s