bedrijfsfiets

Ja, echt, we kunnen stoefen, dat we iets van het bedrijf hebben gekregen. Een bedrijfswagen hebben is tegenwoordig zo gewoontjes geworden. Een bedrijfsfiets, daarentegen… Met schoon logootje en pompke met logootje, jawel. ’t Komt erop neer dat ik dus elke dag met het vélootje naar het werk sjees, rij, sukkel, vlieg, kruip, afhankelijk van het goede humeur der weergoden. Op de eerste rit kwam deze toch wel uitermate belangrijke vraag me voor de geest:

Ik ga elke dag ongeveer 40 minuten op de fiets rijden. 40 minuten tussen auto’s, vrachtwagens, camionetten, mobiletten, … allerlei gemotoriseerde dingen waar ik sowieso al geen fan van ben. Ik krijg gedurende 40 minuten uitlaatgassen binnen, fijn stof, ook af en toe een vliegje of ander beest. Langs de andere kant doe ik 40 minuten per dag aan sport, wat dus mijn gezondheid en algehele conditie wel ten goede zou moeten komen. Maar nu graag een kosten-batenanalyse in termen van levenskwaliteit/levensduur/risicofactoren voor mezelve. Is 40 minuten fietsen per dag temidden van het verkeer gezonder dan niet bewegen, maar wel uit de luchtvervuiling zijn?

Weegt mijn eigen gezondheid op tegen het grotere belang van een schone en gezonde wereld? Met dit filosofisch vraagstuk in het achterhoofd gaan wij dit weekend heerlijk op stap met vriendjes en kindjes. Een bende van zowat 60 ogen alles bij elkaar. Ontspannend, het zou moeten. Vraag het maandag nog eens.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s