Benne is een vlinder

En hij fladdert van ons weg, op maandag 2 februari. Dan laten we hem wat los, geven hem nieuwe identiteiten: Benne als leerling, Benne als vriendje, hopelijk niet Benne als pestkopje, liever wel Benne als de geestige klasgenoot. En Benne als vlinder. Dat is zijn symbool in zijn klasje, de Jules-klas C.  Bij juf Julie. Hij krijgt een sticker op zijn eerste schooldag om aan te geven wat een VIP hij wel is en hij mocht vandaag aan het handje van de directeur zijn eigenste klas gaan bekijken. Kleine Benne gaf daarna een handje aan zijn nieuwe juf en inspecteerde de klas door alles eens aan te raken als ware het heilige relikwieën. En Jules! Hij zag Jules, vorige week nog ziek, deze week jarig, volgende week: Bennes nieuwe beste vriend.

Er zijn geen traantjes gevloeid (in tegenstelling tot de inschrijving), en dat is wellicht te wijten aan de hele lijst van taken in mijn hoofd. Zowe taken als hoofd namen bijna exponentieel toe. Grootste opdracht is al achter de rug: alles naamtekenen. Leve de instrijklabels en de alcoholstift. Geen enkel t-shirtje van zoon Benne gaat nog zonder eigenaar door het leven. Geef een moeder genoeg werk om haar zoon ‘schoolklaar’ te maken en het valt eigenlijk best nog wel mee. Maar vraag het voor de zekerheid zondagavond nog eens. Liefst met heel veel medelijden.

Advertentie

4 gedachtes over “Benne is een vlinder

 1. piiiieeew, binnen 9 maand is het hier ook van dat. Nog eventjes ‘ver’ weg, maar opeens zal het die bewuste ochtend zijn. Ik wil nu al blèten als het mag.

  sterkte, ik zal aan Benne denken maandag, maar vooral ook aan de mama.
  sterkte, sterkte, sterkte. Maar het is een begin van prachtervaringen voor de kapoen, zeker weten!

 2. mijn kleine vlinder,

  Oma zou af en toe ook een vlinder willen zijn om op je schoudertjes mee te kijken, hoe je het doet in de eerste kleuterklas. Benneke: Oma en Stanneke zullen je missen,maar er komen nog genoeg vakantiedagen en weekends. ‘t Is een begin van een leven in de grote wereld.
  Dikke knuffel en een grote zoen van oma en opa.

  begin van de grote wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s