baby aan de drank

Enkele dagen geleden gehoord op de radio: op 10-jarige leeftijd heeft 1 op de 3 kinderen voor de eerste keer alcohol gedronken en op 11-jarige leeftijd is dat al 1 op de 2.

De echtgenoot keek me vol ongeloof aan en vroeg zich af in wat voor geschifte wereld wij eigenlijk leven. De halve onderzoeker in mezelf kon dat meteen relativeren en vroeg wanneer die echtgenoot dan wel voor de eerste keer stiekem een restje bier had uitgedronken. Als ik mezelf als case neem dan kom ik op een leeftijd van 7 jaar, toen de tafel was afgeruimd en ik stiekem op het aanrecht een glas wijn nam om even van dat restje te proeven. Dus: ik ben er zo één die die gemiddelde leeftijd naar beneden trekt.

De jongste zoon heeft ook zijn bijdrage geleverd. Hij dronk gisteren voor de eerste keer alcohol op de leeftijd van 14 maanden. Dat kan amper rechtstaan, dat kan amper een beker vasthouden, maar dat zit wel al aan de drank. Een glas martini dat even aan de aandacht was ontsnapt en drinkebroer Fries had het al in zijn handen, goot ietwat in zijn mond, goot de helft over zijn pyama en besloot de rest in het glas te laten.

Dat we er niet gerust in waren, wij. Maar dat hij goed de nacht is doorgekomen. En dat zijn gewauwel hetzelfde bleef, ongeacht zatte toestand of niet.

En als er nog eens zo’n onderzoek komt en onze kleine doet eraan mee, dat dat gemiddelde nog wel serieus zal dalen. U bent gewaarschuwd, jongeren zitten steeds vroeger aan de drank.

Advertentie

3 gedachtes over “baby aan de drank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s