Fish & Stick

Een klein jongetje van bijna 3 jaar ging samen met zijn ouders een baby (Vic) bekijken en goedkeuren. Dat kleine jongetje mocht daarna een geschenk kiezen. Het jongetje, een echte smulpaap, had de keuze tussen koekjes in visvorm en echte visjes. Eten of niet? Groot dilemma, zo bleek. Maar het kleine jongetje vond een oplossing.

Hij koos voor twee visjes, eentje voor zichzelf en eentje voor zijn broer. De papa van de broertjes mocht daarna nog in de winkel een aquarium, een bootje, een plantje en wat voedsel kopen voor die visjes. En ’s avonds, toen het kleine jongetje thuiskwam van een uitstapje naar het verre Antwerpen, zwommen de twee visjes in hun nieuwe huis alsof ze nooit elders waren geweest. Heel vrolijk, heel leuk om naar te kijken. ’t Zou zonde zijn om ze niet op te eten, zo denkt een 3-jarige dan.

Het kleine jongetje vroeg aan zijn mama of hij de twee visjes mocht opeten. Want visjes, dat is toch ook zoiets dat ongeveer twee keer per week op je bord ligt? Of niet? Het jongetje begreep er niets van toen mama verschrikt zei dat zoiets niet mocht, zich afvragend wat een half monster ze op de wereld had gezet.

De naam voor de visjes was dan ook vlug gekozen: Fish en Stick. Al houdt het kleine jongetje het voorlopig bij ‘visje’ en ‘ander visje’. En kijkt hij nog elke dag likkebaardend naar de aquarium.

Advertentie

Een gedachte over “Fish & Stick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s