als je je studies opnieuw kon doen…

wat zou je dan studeren? Zou je überhaupt studeren? Meer, minder, iets anders? Op kot, niet op kot? In Leuven, Gent, Antwerpen, Ieper University?

Bij mij is het antwoord tamelijk duidelijk: ik zou iets anders studeren, jawel. Ik zou me niet meer laten doen door één of andere meneer van het PMS/CLB die me te onverstandig acht om unief te doen, en al zeker geen biologie of (dier)geneeskunde. Ik zou niet luisteren naar meneren die denken dat ik immatuur/prematuur ben, niet de gepaste unief-mentaliteit heb. En al zeker niet omdat die conclusie het resultaat is van een test die ik tegen mijn zin heb ingevuld.

Ik was zeker geneeskunde gaan studeren. Nah. In plaats van tegen mijn goesting psychologie te beginnen omdat er weinig andere opties waren (ja, ik ben er zo één). ’t Is uiteindelijk toch nog goed gekomen, maar ik mag er niet aan denken wat er van me zou geworden zijn was ik echt in het werkveld van de psychologie gekomen. Ik zou dat niet aankunnen, zo van die therapiedingen en praatgroepen en al. Veel te veel betrokken bij zo’n dingen. Ik zou ze allemaal bij mij in huis nemen, die mensen die bij mij op consult komen. En op zondag een grote gezamenlijke pannekoekenslag organiseren en cakes bakken.

Overgelukkig ben ik hier in mijn huidige speel- en leertuin. Ik denk niet dat ik als arts of bioloog zoveel gelukkiger zou geweest zijn. En u?

Advertentie

2 gedachtes over “als je je studies opnieuw kon doen…

  1. Die vraag stel ik mezelf ook al een hele tijd. Ik zou wel graag een ander carrièrepad inslaan, maar ik zou begot niet weten wat. Ik zou soms graag een wat meer praktische en concrete job hebben. Maar ja, het is niet anders zeker…

  2. Ook hier van dadde…
    Ik zou zeker geologie of geografie gedaan hebben. Ik was zo bang voor het luikje chemie, omdat ik ABSOLUUT NIET mocht bissen van mijn ouders (enik al vier jaar gedelibereerd was voor chemie).
    Ik stond voor de inschrijvingsbalie en ben daar van gedacht veranderd omdat ik zo’n geval ben die niet voldoende risicoots durft te nemen in het leven… (zo ingelepeld van dag 1 – awoe)

    achteraf blijk je minder chemie te krijgen dan ik dacht,
    achteraf blijk ik toch te mogen bissen… helaas in de pol en soc…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s