e-opvoeding

Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, met dat hele gedoe rond competoeters en tinternet. Als ze al in de kleuterklas ‘muisvaardigheden’ aanleren, dan kan ik met mijn pedagogisch compleet verantwoorde opvoeding (…) niet achterblijven dus. E-learning in de huiselijke context dus en de aanpak is als volgt: zoek een moeder of vader die naar het buitenland gaat (mag ook de living, garage of badkamer zijn), installeer webcam en audiotoestanden op je pc en laat je kinderen zwaaien naar ‘mama op de computer’. Laat ze de webcam kussen, omhelzen en net niet opeten, laat ze tokkelen op dat toetsenbord tot je net niet een mail vol ‘pfqsdflkjsqmlkjmlqriqmdslfkdsqj’ hebt verstuurd naar je baas of collega’s, laat ze verbaasd naar zichzelf kijken als je jouw webcam naar je scherm draait, en vraag tenslotte aan je oudste zoon of het een lekkere koek is die hij in zijn mond stopt. Die verbazing en dat ongeloof op dat gezichtje, die stiekeme blik naar links, rechts en achter om te zien of je toch niet ergens thuis achter de hoek staat te loeren. Een mens die met weinig content is tegenwoordig begint dan onbedaarlijk te lachen. Excuses daarvoor.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s