Kiezen. Zitten. Tellen. Vaderdag.

Daar gaat mijn strakke plan voor Vaderdag…

Deze morgen twee brieven gekregen van meneer postbode. Kiesbrieven dacht ik. Wel een beetje dik, vond ik. En jawel: zelf mag ik gaan zitten, zoals dat heet in Sellewie city, en de man des huizes mag de boel aflossen en gaan tellen in Harelbeke city. En weet je… ik ben blij, dat ik dat eens mag doen. Ik vind: als je wil kunnen kiezen, als je wil kunnen zagen over de politiek, als je wil blij zijn dat de goeie vooruitgaan of ontgoocheld zijn als de minder goeie niet achteruitgaan, dan doe je wat je moet doen: kiezen. Er zijn nog teveel landen waar dat niet deftig kan of mag, om dan hier feestelijk te bedanken voor de kans om mijn gedacht te zeggen/kleuren. En om te kunnen kiezen heb je voorzitters, bijzitters en tellers nodig. In de lagere school moest je toch ook af en toe het bord afwassen om daarna weer les te krijgen?

Ik weet: het is meer in (inner?) om daar eens flink over te zagen, om allerlei praktische bezwaren aan te halen, om uitvluchten te zoeken, om stoer te doen en niet te komen opdagen (kijk eens mama, wat ik nu durf zeg!), en wees maar gerust: de eerste zuurpruim die ik daar zondagmorgen zie zal mijn litanie over burgerplichten mogen aanhoren.

Ik ben blij dat ik mag kiezen en zitten. Nu nog gewoon eens opzoeken in de marketingpsychologie of de kledijkleur keuzes kan beïnvloeden 🙂

Advertentie

7 gedachtes over “Kiezen. Zitten. Tellen. Vaderdag.

  1. haha, die laatste zin… daar had ik nog nooit over nagedacht, maar volgens mij werkt het! Zodus Mieke, je weet wat je te doen staat… het land rekent op je 🙂

    (*hoopt stiekem dat mijn brief minder dik is want wij zijn op vakantie en vind volmachtpapieren al genoeg gedoe, stel je voor dat daar ook nog ‘uitzoeken-hoe-dat-dan-zit-als-je-moet-komen-zitten-of-tellen’ gedoe bij komt…*)

    • Ik krijg meer respect voor de mensen die daar effectief vanonder kunnen muizen: je moet dus wel binnen de 48 uur reageren met bewijsstukken dat je niet kan. Ik zou niet weten wanneer ik dat nu nog zou moeten doen. Geniet van jullie vakantie!

  2. Ben blij dat ik niet moet gaan stemmen in Sellewie, het zou niet goed zijn voor mijn ogen als ik u daar zou zien zitten in je felgekleurde……….. t-shirt. Mieke, Vlaanderen rekent op u.

  3. Zelf een paar jaar geleden eens moeten gaan bijzitten en ik heb niet zo erg gevonden: ik heb toch wel een paar kleurrijke figuren gezien die dag :-). Alleen vind ik dat ze eens moeten leren om geen twee mensen uit het zelfde gezin te nemen. Er zijn chinese vrijwilligers genoeg: als iedereen dat één keer doet, is er toch geen probleem.

  4. de laaste keer dak in gent mocht stemmen mocht ik ook gaan bijzitten en ik keek er verdomme naar uit. Maar neen hoor Gentenaars zitten graag bij en twas bijna een gevecht om wie mocht blijven en wie ni

    kem trouwens verloren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s