Briek!

Achterkleinkind nummer 18, kleinkind nummer 4, kleinzoon nummer 4, zoon nummer 2. Metekind nummer 1.

Meet Briek, volbloed knapperd en charmeur, oeverloos schattig en lief, oneindig graag gezien. Nu al.

En zo werd de grote familie langs grootmoeders kant weer wat uitgebreid met dit achttiende achterkleinkind. Nummer 19 en 20 zijn in productie, en er zullen nog wel vijf exemplaren ergens in voorbereiding zitten de komende jaren. Grote families zorgen met speciale feesten voor een regelrechte modeshow van de nieuwste baby-outfits (“oh maar zo’n schoon pulleke, waar heb je dat vandaan?), een demonstratie van peutervaardigheden(“die van ons kruipt, trekt, sleept, huppelt, springt met de poep”), een oplijsting van kleuterbelevenissen in school (“wedden dat de mijne het meest heeft geweend op de eerste schooldag?”), een allegaartje van kinder- en tienerbesognes (“welke features heeft jouw gsm?”), en een bende ouders (en tevens kind en kleinkind) en grootouders die het allemaal bekijken en hopen dat die achterkleinkinderen even fijne momenten mogen beleven als de kleinkinderen en kinderen gehad hebben.

En, helemaal bovenaan, onze pater familias, ‘oes peter’. Hij die 500 euro belooft aan het eerstvolgende kleinkind en dan vlug zijn staart intrekt als hij ziet dat er nog veel te veel zullen volgen, hij die om de dag een feest zou organiseren: één dag feest, de andere dag om te recupereren. Hij die de vrouwenbuiken inspecteert om te zien of er nog een achterkleinkind op komst is, hij die maar goed beseft dat het nog lang niet gedaan is met enveloppes vullen 🙂

Om maar te zeggen: Lieve Briek, welkom! Overal!

Advertentie

6 gedachtes over “Briek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s